Webfejlesztés

Webfejlesztő részlegünk weboldalak, webshopok egyedi igényeknek megfelelő kialakításán, egyedi webes felületek, rendszerek elkészítésén dolgozik a vevő egyedi igényeire szabva. Modern mobilbarát design, HTML5, CSS, AngularJS használatával.

Cégünk full-stack webfejlesztéssel és webdesignnal várja ügyfeleit. De mit is jelentenek ezek? Mire van igazán szüksége?

Webdesign

A webdesigner az a személy, aki a weboldal megjelenésének megtervezéséért felelős. Ő az, aki megrajzolja a weboldal kinézetét „design-ját”. Ő dönti el, hogy milyen színeket, betűtípusokat, formákat, elrendezéseket alkalmaz. Az ő felelőssége, hogy a cég webes megjelenése összhangban legyen az arculatával.

A webdesigner olyan rajzprogramokkal dolgozik, mint az Adobe Photoshop vagy Adobe XD, ugyanakkor nem vesz részt a programozási feladatokban.

Mihez ért a webdesigner?

  • Grafikai szoftverek használata
  • Tipográfia, betűtípusok
  • Színhasználat, színelmélet
  • Képszerkesztés, kompozíció
  • Felhasználói élmény alapú tervezés

Webfejlesztés

A webfejlesztő a webdesigner-től kapott grafikai tervekből kódolással egy működőképest weboldalt hoz létre. A webfejlesztő nem vesz részt a weboldal design-jának kialakításában, ugyanakkor tanácsokkal láthatja el a webdesignert, hogy mik azok a webes sztenderd-ek, amelyeket be kell tartani a tervezés során.

Ha webdesigner szeretnél lenni, akkor nem szükséges, hogy programozói tudással rendelkezz, de némi rálátással kell bírnod például a reszponzívitással kapcsolatos tudnivalókra, hogy olyan weboldalakat tervezz, amelyek megállják a helyüket a weben. A webfejlesztőnek pedig nem kell értenie a Photoshophoz valamint a rajzoláshoz, színskálákhoz és a tipográfiához.

 

Nálunk elérhető mindkettő egy csomagban, legyen szó nyílt weboldalról vagy akár belső rendszerről!