Szoftverfejlesztés

Szoftverfejlesztési projektjeink során az elsődleges számunkra a megtérülő munka, aminek legfontosabb alapja az ügyfél elégedettsége; egyfelől a tiszta riportolás, az átlátható munkavégzés, másfelől a korai tesztelhetőség, vagyis ne csak a dokumentáció és képernyőképek szintjén láthassa az általa megrendelt megoldás fejlődését és a célhoz való tartását, de kipróbálhassa, vagy egyes esetekben már a végső átadás előtt is használatba vehesse, teszt üzemre vagy akár éles üzemre.

Mindez a szemlélet a jelen világgazdasági helyzet velejárója, alapvetés, hogy folyamatosan tudjanak bízni bennünk megrendelőink, lássák, hogy a befektetéseik – kiváltképp, ha kockázati tőkeforrásból származik – helyes felhasználásra kerülnek, és egyértelműen megtérülő beruházást jelent számukra, mindamellett fontos, hogy a megtérülési időfaktort minimalizálni tudjuk számára. Azonban nem csak az időfaktor és a megtérülés biztosítása a cél, hanem az átadott termék minősége, üzemben tartásának költségminimalizálása, az üzemben tartásával kapcsolatos rendelkezésre állás minél teljeskörűbb támogatása, vagy támogathatósága oktatással.

A szoftverfejlesztés lépései:

Igényfelmérés, specifikálás, tervezés

A szoftverfejlesztés egyik legfontosabb fázisa a tervezési időszak. Meghatározzuk, hogy az elkészült program vagy webes alkalmazás milyen funkciókat fog tartalmazni, milyen adatokkal dolgozik. Megtervezzük a felhasználói felületeket, képernyőket, kialakítjuk az adatbázis struktúráját, létrehozzuk a teljes alkalmazás architektúráját.

Iterációk és mérföldkövek

Hosszabb projektek esetén a fejlesztési fázist több iterációra bontjuk le. A fejlesztés előtt az ügyféllel közösen meghatározunk mérföldköveket és az egyes modulok átadásának időpontját. Egy-egy mérföldkő átadásakor bemutatót tartunk, megbeszéljük a további lépéseket, változtatásokat.

Tesztelés

A szoftverfejlesztés nagyon fontos részét képezi a tesztelés. Többszintű tesztelési módszertant alkalmazunk, hogy a hibákat minél hamarabb megtaláljuk és minél kisebb költségen tudjuk javítani azokat. A fejlesztésbe aktívan bevonjuk a megrendelőt is, menet közben folyamatosan biztosítunk lehetőséget tesztelésre, már az első kattintható verziótól.

Betanítás és üzemeltetés

Termékátadás után betanítjuk ügyfeleinket a szoftverek használatára és igény szerint részt veszünk a megfelelő infrastruktúra kialakításában, valamint segítünk az üzemeltetésben.